22. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný a osvěžující recept na ceviche z lososa. Tento tradiční peruánský pokrm kombinuje čerstvé kousky lososa s citronovou šťávou, zeleninou a bylinkami pro dokonalou chuti. Připravte si ho doma a okouzlete své chuťové buňky!
Suroviny
- 300 g čerstvého lososa
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 1 jalapeňo paprička
- 1 avokádo
- Šťáva z 2 limet
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá nasekaná petržlenová vňať
Postup
- Lososa nakrájame na malé kocky a vložíme do misky.
- Cibuľu, papriku, jalapeňo a avokádo nakrájame na veľmi malé kocky a pridáme k lososovi.
- Zalejeme limetovou šťávou a necháme odpočívať v chladničke minimálne 30 minút.
- Osolíme, okoreníme a podávame posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.