19. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodný ceviche z čerstvých ryb, který vám okamžitě připomene slunce a moře! Tento tradiční peruánský pokrm kombinuje čerstvé ryby s citrusovou šťávou, zeleninou a chilli papričkou, což vytváří osvěžující a chutnou lahůdku. Podívejte se na náš jednoduchý recept a nechte se okouzlit exotickými chutěmi ceviche!
Suroviny
- 500 g čerstvých ryb (např. platýs, treska)
- 3 limetky
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 1 jalapeňo paprička
- 1 svazek čerstvé koriandru
- Soľ a čierny korenie
Postup
- Ryby omyjeme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do misky.
- Limetky vymačkáme a šťávu vlijeme k rybám, dobře promícháme a necháme marinovat minimálně 30 minut v lednici.
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky, papriku a jalapeňo papričku na drobné kostičky a přidáme k rybám.
- Koriandr nasekáme a také přidáme do misky.
- Ceviche dochutíme solí a černým korením podle chuti.
- Podáváme chlazené s plátky limetky nebo nachos. Dobrou chuť!