24. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z čerstvého mixu mořských plodů. Tato tradiční peruánská pochoutka je osvěžující a plná chuti. S pomocí čerstvého citrusového dresingu se mix mořských plodů rychle marinuje, což vytváří perfektní kombinaci jemného masa ryb a krabího masa s exotickými příchuti. Podávejte s avokádem a křupavými nachos a užijte si skvělou chuťovou explozi!
Suroviny
- 250g čerstvých mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 4 limetky
- 1 červená cibule
- 1 jalapeňo paprička
- Čerstvá koriandr
- Sůl a pepř
- Olivový olej
Postup
- Mořské plody očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky.
- Limetky vymačkáme do misky s mořskými plody a necháme marinovat minimálně 30 minut.
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky, jalapeňo papričku očistíme a nakrájíme na drobné kousky.
- Přidáme nakrájenou cibuli a jalapeňo papričku k mořským plodům.
- Přidáme nasekaný koriandr, sůl, pepř a olivový olej dle chuti.
- Dobře promícháme a necháme chvilku odležet, aby chutě propojily.
- Ceviche podáváme s plátky čerstvého chleba nebo tortillou.