31. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z čerstvého lososa a avokáda! Tato tradiční peruánská pochoutka spojuje jemný losos s krémovým avokádem a osvěžujícími citrusovými šťávami. Skvělá volba pro letní občerstvení plné chuti a zdravých omega-3 mastných kyselin. Sledujte náš snadný recept a připravte si exotický pokrm, který potěší vaše chuťové buňky!
Suroviny:
- 200g čerstvého lososa
- 1 avokádo
- 1 červená cibule
- Čerstvá koriandr
- 2 limetky
- Sůl a pepř
- Olivový olej
Postup:
- Lososa očistíme a nakrájíme na malé kousky.
- Avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a nakrájíme na drobné kousky.
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky.
- Koriandr nasekáme na jemno.
- V misce smícháme lososa, avokádo, cibuli a koriandr.
- Přidáme šťávu z limetek, sůl, pepř a trochu olivového oleje.
- Dobře promícháme a necháme odpočívat cca 30 minut v chladničce.
- Servírujeme s nachystanými plátky čerstvého chleba nebo tortilovými lupínky.