31. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche z čerstvého lososa a avokáda
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z čerstvého lososa a avokáda! Tato tradiční peruánská pochoutka spojuje jemný losos s krémovým avokádem a osvěžujícími citrusovými šťávami. Skvělá volba pro letní občerstvení plné chuti a zdravých omega-3 mastných kyselin. Sledujte náš snadný recept a připravte si exotický pokrm, který potěší vaše chuťové buňky!

Suroviny:

  • 200g čerstvého lososa
  • 1 avokádo
  • 1 červená cibule
  • Čerstvá koriandr
  • 2 limetky
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej

Postup:

  1. Lososa očistíme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Cibuli nakrájíme na tenké plátky.
  4. Koriandr nasekáme na jemno.
  5. V misce smícháme lososa, avokádo, cibuli a koriandr.
  6. Přidáme šťávu z limetek, sůl, pepř a trochu olivového oleje.
  7. Dobře promícháme a necháme odpočívat cca 30 minut v chladničce.
  8. Servírujeme s nachystanými plátky čerstvého chleba nebo tortilovými lupínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *