21. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Zamilujte si osvěžující lahůdku s ceviche z bílého rybího masa, které je vhodné pro milovníky rybích pokrmů. Nechte se okouzlit exotickou chutí tohoto tradičního peruánského jídla, které skvěle ladí s limetkovou šťávou, cibulí a čerstvou zeleninou. Podávejte jako lehký oběd nebo osvěžující předkrm. S námi se naučíte, jak připravit skvělou pochoutku, která oslní vaše chuťové buňky. Buďte na přípravu ceviche připraveni!
Suroviny
- 500 g bílého rybího masa (např. treska, platýs)
- 3 limetky
- 1 červená cibule
- 1 jalapeňo paprička
- 1 čerstvá papája
- Čerstvá koriandr
- Sůl a pepř
- Olive oil
Postup
- Nařežeme rybu na menší kostky a vložíme do misky.
- Limetky vymačkáme do misky s rybou, aby ryba byla ponořená v šťávě z limetek. Necháme marinovat alespoň 30 minut.
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky, jalapeňo papričku zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky.
- Papáju oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky.
- K rybě přidáme cibuli, jalapeňo papričku, papáju a nasekaný koriandr. Dochutíme solí, pepřem a trochou olivového oleje.
- Podáváme svěží, ideálně s nachos či topinkami.