16. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche s avokádem a limetkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na osvěžující ceviche s avokádem a limetkou. Tato tradiční peruánská pochoutka spojuje kousky čerstvého rybího masa s avokádem, limetkovou šťávou a bylinkami pro dokonalou kombinaci chutí. Skvělá volba pro letní oběd nebo večerní grilování s přáteli. S námi jako z výčepu!

Suroviny

  • 450 g čerstvého bílého rybího masa (např. mořský vlk, treska nebo cejn)
  • 3 limetky
  • 1 červená cibule
  • 1 jalapeño paprička
  • 1 avokádo
  • 1 rajče
  • Čerstvá koriandr
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rybí maso nakrájejte na malé kostky a vložte do mísy.
  2. Limetky vymačkejte a zalijte šťávou rybí maso, nechte marinovat asi 20 minut.
  3. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a namočte do studené vody, nechte odpočívat asi 10 minut.
  4. Jalapeño papričku zbavte jadérek a nakrájejte na malé kousky.
  5. Avokádo oloupejte a nakrájejte na stejné kostky jako rybí maso.
  6. Rajče zbavte semínek a nakrájejte na malé kostky.
  7. Koriandr nasekejte jemně.
  8. Všechny ingredience smíchejte spolu, přidejte sůl a pepř podle chuti.
  9. Servírujte v misce a ozdobte koriandrem. Podávejte s tortilovými lupínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *