23. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche s avokádem a koriandrem
zdroj: Recepty 24/7

Objednejte si osvěžující ceviche plné chuti s avokádem a koriandrem. Tento jednoduchý recept přináší jemné kombinace citrusových šťáv, čerstvých ryb a exotických bylinek, které společně vytvoří lahodnou chuťovou explozi. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si skvělou chuťovou zkušenost.

Suroviny

  • 400 g čerstvého bílého rybího masa (např. treska nebo mořský vlk)
  • 4 limetky
  • 1 červená cibule
  • 1 jalapeňo paprička
  • 2 avokáda
  • 1 balení koriandru
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Rybí maso nakrájejte na tenké plátky a dejte do skleněné misky.
  2. Šťávu vymačkejte ze čtyř limetek a zalijte rybí maso. Dobře promíchejte a nechte marinovat v chladničce minimálně 30 minut.
  3. Cibuli nakrájejte na jemné kolečka a jalapeňo papričku na tenké proužky. Přidejte k rybě.
  4. Avokáda oloupejte, vyndejte jádro a nakrájejte na menší kousky. Přidejte k rybě.
  5. Nakonec přidejte nasekaný koriandr, olivový olej, sůl a pepř podle chuti. Promíchejte a nechte odpočinout ještě cca 10 minut.
  6. Ceviche podávejte s hříbky nebo nachos. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *