25. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche s avokádem a chilli
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte svěží a lahodný recept na ceviche s avokádem a chilli. Tato tradiční peruánská pochoutka spojuje lahodné chutě citrusového marinádu s avokádem a jemným štiplavým aroma chilli papriček. Skvělá volba pro milovníky pikantních a exotických chutí. Sledujte náš recept a jednoduše si připravte tento lahodný pokrm doma.

Suroviny

  • 400g čerstvého filetu z bílé ryby (např. tuňák, treska, platýs)
  • 3 avokáda
  • 1 červená cibule
  • 1 chilli paprička
  • 1 svazek čerstvé koriandru
  • 4 lžíce čerstvého limetkového džusu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Soľ a svěžemletý černý pepř

Postup

  1. Na výrobu ceviche použijeme rybu, kterou nakrájíme na malé kostky a dejte ji do misky.
  2. Oloupejte avokáda a nakrájejte je na stejně velké kostky jako rybu. Přidejte k rybě.
  3. Nakrájejte cibuli na tenké plátky, chilli papričku na drobné kousky a koriandr nasekejte jemně. Vše přidejte do misky s rybou a avokádem.
  4. Smíchejte limetkový džus, olivový olej, sůl a pepř a zalijte směs v misce. Opatrně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
  5. Nechejte ceviche odpočívat v lednici asi 30 minut, aby ryba mohla „uvařit“ v limetkovém džusu.
  6. Po odpočinku je ceviche připravené k podávání. Můžete ho servírovat například s nachos či pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *