1. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche de Tilapia a plantainy
zdroj: Recepty 24/7

Originální recept na lahodné ceviche z tilápie s plantainy. Osvěžující pochoutka plná exotických chutí, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento tradiční peruánský pokrm doma!

Suroviny

  • 400g tilápie (čerstvá nebo mrazená)
  • 4 plantainy (zeléné, oloupané a nakrájené na plátky)
  • 1 červená cibule (nasekaná)
  • 1 jalapeño paprička (nasekaná)
  • ¼ šálku čerstvého koriandru (nasekaného)
  • Šťáva z 4 limetek
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Na začiatku si pripravte všetky suroviny. Tilápiu nakrájajte na malé kocky a dajte do veľkej misky.
  2. Pridajte nasekanú cibuľu, jalapeño papričku, koriander a limetkovú šťavu k tilapii. Dôkladne premiešajte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 30 minút.
  3. Na panvici opečte plátky plantainov, kým nebudú zlatisto hnedé. Opatrne ich otočte, aby sa nezlepili. Potom ich nechajte vychladnúť.
  4. Po 30 minútach vytiahnite ceviche z chladničky a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  5. Servírujte ceviche na tanieroch a doplňte opečenými plátkami plantainov na vrchu.
  6. Podávajte ihneď a vychutnajte si osviežujúci a lahodný Ceviche de Tilapia a plantainy!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *