2. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche de Camarones.
zdroj: Recepty 24/7

Ceviche de Camarones je lahodný peruánský pokrm připravený ze syrových krevetek marinovaných v limetkovém dresingu s cibulí, jalapeňem a koriandrem. Tento osvěžující a chutný pokrm je skvělou volbou pro teplé letní dny. Naučte se, jak připravit svůj vlastní ceviche de camarones a okusit autentický peruánský zážitek!

Suroviny

  • 500 g čerstvých krevetek
  • 4 limety
  • 1 červená cibule
  • 2 rajčata
  • 1 jalapeňo paprička
  • 1 avokádo
  • čerstvá koriandr
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve oloupejte krevety, zbavte je střev a nakrájejte je na menší kousky.
  2. Vymačkejte limetovou šťávu a zalijte jí krevety. Nechte je marinovat v lednici minimálně 30 minut.
  3. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. Nakrájejte také rajčata na malé kostičky a jalapeňo na tenké kolečka.
  4. Smíchejte krevety s cibulí, rajčaty, jalapeňo, na malé kousky nakrájeným avokádem a nasekaným koriandrem.
  5. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Servírujte ceviche de camarones s plátky limety a nachystanými tortillovými lupínky nebo na listu salátového čiťálu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *