19. 2. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte výborný recept na tradiční italskou cestovinu Carbonara? Naše velmi jednoduchá a chutná verze tohoto oblíbeného jídla vás určitě potěší! Sledujte náš krok za krokem průvodce a užijte si lahodný zážitek z přípravy a ochutnávky této lahůdky. Bon appétit!
Suroviny
- 400g špaget
- 200g pancetty
- 4 vajíčka
- 100g parmazánu
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
Postup
- Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou pancettu, dokud nezezlátne.
- V hrnci uvaříme špagety al dente podle návodu na obalu.
- V misce smícháme vajíčka, nastrouhaný parmazán, čerstvě mletý pepř a špetku soli.
- Odcedíme uvařené špagety a smícháme je s opečenou pancettou.
- Potom rychle vmícháme směs s vajíčky a parmazánem, aby se omáčka uhnula.
- Servírujeme ihned posypané další špetkou parmazánu a čerstvým pepřem.