10. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Česnekový olej pro pizzu
zdroj: Recepty 24/7

Česnekový olej pro pizzu – recept na dokonalý doplněk k vaší oblíbené italské pochoutce! Naše jednoduchá a chutná směs olivového oleje a česneku vás okouzlí svou intenzivní a lahodnou vůní. Použijte ho jako potření pizzy před pečením nebo jako dip pro kůrku. S naším receptem si připravíte ten nejlepší česnekový olej, který vaši pizzu povýší na novou úroveň. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést italskými chutěmi!

Suroviny

  • 3-4 stroužky česneku
  • 200 ml olivového oleje
  • 1 čajová lžička sušeného oregána
  • 1 čajová lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 čajová lžička sušeného bazalku
  • 1 čajová lžička soli

Postup

  1. Česnek oloupejte a prolisujte.
  2. V hrnci zahřejte olivový olej na střední teplotu.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a promíchejte.
  4. Přidejte sušené oregáno, rozmarýn a bazalk a promíchejte.
  5. Postupně přidejte sůl a důkladně promíchejte.
  6. Nechejte směs vařit do té doby, než začne česnek hnědnout (asi 5-7 minut).
  7. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  8. Přefiltrujte směs skrze sítko, abyste odstranili česnek a bylinky.
  9. Česnekový olej je připravený k použití na pizzu!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *