18. 12. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Česneková polévka s cibulí je lahodné a zdravé jídlo, které se hodí zejména v chladných dnech. Tato polévka spojuje bohatou chuť česneku s jemností cibule, čímž vytváří dokonalou kombinaci pro vaše chuťové pohárky. S využitím čerstvých ingrediencí a snadno dostupných surovin je tato polévka snadno připravitelná a stane se skvělou volbou pro každou příležitost. Nejenže vám polévka dodá dostatek energie, ale také přispívá k posílení imunitního systému díky svým přírodním antibiotickým vlastnostem česneku. Vyzkoušejte tuto česnekovou polévku s cibulí a properte do světa plného chutí!
Suroviny
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 l vývar
- sůl a pepř podle chuti
- pažitka na ozdobení
Postup
- Oloupejte cibule a česnek a nakrájejte na jemné kostičky.
- V hrnci rozehřejte olej a lehce osmahněte cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
- Přidejte mouku a za stálého míchání smažte minutu, aby se odstranila syrovost mouky.
- Po malých dávkách přilijte vývar a za stálého míchání nechte polévku provařit do varu.
- Po vaření dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s ozdobením pažitkou.