3. 3. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chuť léta s naším jednoduchým receptem na česnekovou bruschettu s rajčaty a bazalkou. Ideální jako lehký předkrm nebo chutný snack. Tento recept vám přináší jedinečnou kombinaci svěžích rajčat, aromatické bazalky a působivého česneku na křupavém pečivu. Díky podrobnému návodu bude příprava snadná a rychlá. Vyzkoušejte náš recept na bruschettu a dopřejte si pravou italskou pochoutku přímo u vás doma!
Suroviny
- 4 plátky bagety nebo jiného chleba
- 2 stroužky česneku
- 2 zralá rajčata
- několik listů čerstvé bazalky
- olivový olej
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Plátky chleba opečte na grilu z obou stran dozlatova.
- Rozkrojte stroužky česneku a jemně jimi potřete opečené plátky chleba.
- Rajčata umyjte a nakrájejte na malé kostičky. Bazalku nasekejte.
- V míse smíchejte rajčata a bazalku, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
- Směs nasypte na česnekem potřené chleby.
- Podávejte ihned.