16. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Česneková bruschetta s rajčaty je jednoduchý a lahodný italský pokrm, který si zaručeně zamilujete. Vychutnejte si křupavý chléb potřený česnekovým máslem a ozdobený čerstvými plátky rajčat. Tato osvěžující a chutná předkrmová variace určitě nadchne vaši chuťovou paměť. Připravte tuto snadno a rychle připravitelnou bruschettu a překvapte své hosty výjimečnou kombinací česneku a rajčat.
Suroviny
- 4 plátky světlého chleba
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Chlebové plátky opečte na grilu nebo v troubě do zlatova.
- Vejce oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.
- Rajčata umyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Na rozpečené chlebové plátky natřeme olivový olej.
- Na chleba položíme plátky česneku.
- Přidáme nakrájená rajčata.
- Osolíme, opepříme a posypeme nasekaným vejcem.
- Můžeme posypat čerstvou nasekanou petrželkou.
- Servírujeme ihned.