16. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Česneková bruschetta s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Česneková bruschetta s rajčaty je⁢ jednoduchý a lahodný italský pokrm, který si zaručeně⁢ zamilujete. Vychutnejte si křupavý chléb potřený česnekovým máslem a ozdobený čerstvými⁣ plátky ⁣rajčat. ⁤Tato osvěžující a ⁤chutná předkrmová variace ⁢určitě nadchne‌ vaši chuťovou paměť. Připravte tuto snadno ⁢a rychle připravitelnou bruschettu a překvapte své hosty výjimečnou ⁢kombinací ‌česneku a rajčat.

Suroviny

  • 4 plátky světlého chleba
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl⁣ a pepř⁢ podle chuti

Postup

  1. Chlebové plátky opečte na grilu nebo v troubě do ​zlatova.
  2. Vejce oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.
  4. Rajčata umyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
  5. Na rozpečené⁤ chlebové plátky natřeme olivový olej.
  6. Na chleba položíme plátky česneku.
  7. Přidáme nakrájená rajčata.
  8. Osolíme, opepříme a posypeme nasekaným vejcem.
  9. Můžeme posypat čerstvou nasekanou petrželkou.
  10. Servírujeme⁤ ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *