25. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Česnečka s vejcem
zdroj: Recepty 24/7

Česnečka s vejcem je ⁣tradiční český recept plný ⁣chuťových zážitků. Tato lahodná polévka ⁣se vyznačuje bohatou česnekovou příchutí ​a ‍dokonale se hodí jako⁢ úvodní chod nebo lehký oběd. S přídavkem vajíčka získáte potřebný protein a vynikající tenčí. Připravte si toto chutné jídlo přímo doma‍ a dopřejte si lahodnou česnečku s vejcem plnou kvalitních ingrediencí a autentické české ⁤kuchyně.

Suroviny:

  • 4 velké brambory
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2⁤ lžíce oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 ​lžíce másla
  • 2 litry vývaru
  • 400 g uzeného masa
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl⁢ a pepř podle chuti
  • 4 vejce
  • petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Brambory očistěte, nakrájejte na menší kousky a na ‌pánvi rozehřejte s olejem.
  2. Do hrnce dejte na ‌másle orestovanou na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Orestujte‌ dozlatova.
  3. Přidejte mouku a za stálého ⁤míchání nechte chvíli zarumět.
  4. Postupně přilijte vývar a za stálého míchání vařte, dokud se omáčka nezačne zhubovat.
  5. Přidejte nakrájené brambory, uzené maso, kmín, majoránku, ⁤sůl a pepř. Vařte asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  6. Vejce uvařte natvrdo a oloupejte je.
  7. Polovinu česnečky rozmixujte na jemný krém. Poté přilijte zpět⁤ do hrnce.
  8. Hotovou česnečku podávejte​ s vejcem a posypanou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *