17. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Česnečka s topinkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte ​recept na výbornou⁣ česnečku⁣ s topinkou? Naše jednoduchá ⁣a chutná ⁢varianta vás jistě nadchne. ⁣Česnečka je tradiční česká polévka⁣ plná lahodného ⁣česneku a ​dochucovacích bylinek. Pořádně naťoulaný česnek vás‍ hned⁤ rozproudí a stopy‍ zimy okamžitě vymaže. Tento recept vám ukáže, ‌jak ⁤snadno a rychle ​si ji ​připravit.⁣ Kromě plnění vašich chuťových pohárků, vám česnečka dodá i‍ energii⁣ na dlouhou⁣ dobu. A co topinka?‌ Ta k ​tomu ‍prostě ⁣patří!⁢ Naše křupavá topinka⁢ je ideální doplněk k této polévce. Ještě teplá, jemně opečená a ⁤posypaná kousky chleba – tyhle ‌topinky rozhodně stojí za⁢ to! Zkuste naši česnečku⁤ s topinkou již dnes a nezklame ⁢vás ‍ani​ na‍ chviličku.

Suroviny

  • 500 ⁤g brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ‌cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 l vývar
  • 100 ml smetany ‍ke​ šlehání
  • sůl,‍ pepř, majoránka
  • topinka

Postup

  1. Oloupejte⁣ brambory a nakrájejte⁢ je na⁤ menší kousky.
  2. Nakrájejte cibuli a česnek na⁢ jemné kousky.
  3. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, ‌dokud nezačnou⁤ lehce hnědnout.
  4. Přidejte brambory a smažte je společně ⁤s⁢ cibulí a česnekem asi 5 minut.
  5. Přidejte‍ mouku a za stálého⁢ míchání ​smažte ještě‌ asi​ 2 minuty, ‍aby⁣ se mouka zpracovala s olejem.
  6. Postupně ​přidávejte vývar a vařte, dokud⁢ se brambory​ nezměknou.
  7. Změklé⁢ brambory rozmixujte⁢ pomocí mixéru ⁣na hladkou ⁤polévku.
  8. Přidejte⁣ smetanu ⁢a promíchejte. Případně ‌dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
  9. Na pánvi opékejte topinku z chleba, kterou ⁣si nakrájíte na menší kousky, dokud nezezlátne z ‌obou stran.
  10. Servírujte⁣ česnečku s ⁣křupavou ​topinkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *