30. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Česnečka s chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Česnečka s chlebem je tradiční česká polévka s výraznou chutí česneku. Tento recept vás naučí, jak připravit lahodnou česnečku s křupavým chlebem. Bude to skvělá volba pro každý chladný večer nebo když potřebujete rychlou a účinnou léčbu proti nachlazení. Následujte tento jednoduchý recept a během chvilky si dopřejte zahřívající a lahodnou polévku plnou chutí.

Suroviny

  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 500 ml vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř dle chuti
  • petrželka na ozdobu
  • křupavý chléb (např. bageta)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme na jemno nakrájenou cibuli.
  2. Vložíme prolisovaný česnek a chvíli společně restujeme, až se cibule zesklovatí.
  3. Přidáme mletou papriku a opatrně promícháme, abychom nepřipálili.
  4. Zalijeme vývarem a necháme pomalu vařit asi 10 minut.
  5. Přilijeme smetanu a vaříme dalších 5 minut, dokud se česnek nezačne jemně rozpadat.
  6. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
  7. Omáčku rozmixujeme a necháme povařit ještě chvíli, aby zhoustla.
  8. Smetanovou česnečku servírujeme posypanou nasekanou petrželkou a s kousky křupavého chleba na pokrmovém talíři nebo v míse.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *