25. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést autentickým českým chuťovým zážitkem s naším receptem na Česnečku jako po babičce. Tato tradiční česká polévka plná lahodných česnekových a bramborových chutí vás jistě nadchne. Sledujte jednoduché kroky a připravte si něco opravdu výjimečného. Tato Česnečka vás přivítá všechny teplým objetím a zahřeje vás jak na těle, tak na duši. Náš recept je plný kuchařských tipů a triků, které vám pomohou dosáhnout dokonalé konzistence a vůně. Užijte si návrat do minulosti a ochutnejte nostalgii v každém lžící.
Suroviny
- 5 stroužků česneku
- 2 cibule
- 4 brambory
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce papriky
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička kmínu
- litrovka vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- křen a petržel na ozdobu
Postup
- Česnek a cibule oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a nechte chvíli restovat.
- Poté přidejte mouku, papriku, majoránku a kmín a krátce restujte.
- Zalijte vývarem a přidejte nakrájené brambory.
- Vše vařte, dokud se brambory nezměknou.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Česnečku nechte lehce podusit a pak můžete podávat.
- Před podáváním můžete česnečku ozdobit křenem a petrželí.