25. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Česnečka jako po babičce
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést autentickým českým chuťovým zážitkem s naším receptem​ na ‍Česnečku jako po babičce. Tato ⁣tradiční česká polévka plná lahodných ⁤česnekových a bramborových chutí vás jistě nadchne. Sledujte jednoduché kroky a připravte si ⁤něco ⁢opravdu výjimečného. Tato Česnečka vás přivítá všechny ‌teplým objetím ‌a ​zahřeje vás jak ⁢na těle, tak na ⁣duši. Náš recept je plný ⁣kuchařských⁤ tipů ⁢a triků, které ‌vám pomohou dosáhnout dokonalé⁤ konzistence a vůně. Užijte si návrat do minulosti a ochutnejte nostalgii‌ v každém‍ lžící.

Suroviny

  • 5⁣ stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 4 brambory
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké ‌mouky
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • litrovka vývaru
  • sůl ​a ⁢pepř ⁤podle ‌chuti
  • křen ⁢a petržel na ‌ozdobu

Postup

  1. Česnek a​ cibule oloupejte a nakrájejte na drobné⁢ kousky.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli dozlatova.
  4. Přidejte⁢ česnek a nechte chvíli restovat.
  5. Poté přidejte⁣ mouku, papriku,⁤ majoránku a kmín a krátce restujte.
  6. Zalijte vývarem a přidejte nakrájené brambory.
  7. Vše ⁣vařte, dokud se brambory ⁣nezměknou.
  8. Přidejte sůl⁤ a pepř podle chuti.
  9. Česnečku nechte lehce podusit a pak můžete⁣ podávat.
  10. Před podáváním můžete česnečku ozdobit křenem a petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *