1. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Červené lilek v troubě
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na přípravu Červeného lilku v troubě. Sledujte krok za krokem, jak připravit tento lahodný a zdravý pokrm. S červeným lilku jako hlavní ingrediencí se pochutnáte na bohatém vitamínovém obsahu a příjemném chuťovém zážitku. Připravte si svou vlastní verzi tohoto jídla a užijte si kulinářskou radost!

Suroviny

  • 2 červené lilky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička sůl
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Červené lilek omyjte a nakrájejte na plátky o tloušťce asi 1 cm.
  3. V misce smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
  4. Plátky lilků potřete připravenou směsí na obou stranách a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, nebo dokud lilek nezměkne a zezlátne.
  6. Hotové červené lileky můžete podávat samostatně nebo jako přílohu k různým pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *