15. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Červená omáčka z rajčat
zdroj: Recepty 24/7

Červená omáčka z rajčat je chutný a jednoduchý recept, kterým můžete oživit svá jídla. Tato omáčka je vyrobena z čerstvých rajčat, která jsou smažena s cibulí, česnekem a dalšími aromatickými bylinkami. Výsledkem je lahodná omáčka s bohatou chutí a svěžími rajčaty. Tato omáčka je ideální jako příloha k těstovinám, rýži nebo jako základ pro pizzu. S touto červenou omáčkou z rajčat se snadno stane každé jídlo výjimečným.

Suroviny:

  • 500 g červených rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Rajčata omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme je na menší kousky. Odstraníme tvrdá jádří.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme cibuli. Smažíme na středním ohni, dokud cibule nezezlátne.
  4. Přidáme česnek a rajčata a smažíme ještě dalších 5 minut.
  5. Přisypeme cukr, oregano, sůl a pepř. Pořádně promícháme.
  6. Omakotvaříme na středním ohni zhruba 15-20 minut, dokud rajčata nezměknou a omáčka nezhoustne.
  7. Pokud je omáčka příliš kysele, můžeme přidat trochu cukru.
  8. Ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  9. Omáčku můžeme podávat teplou nebo studenou jako přílohu k masu, těstovinám nebo pečivu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *