10. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Červená kari bez masa.
zdroj: Recepty 24/7

Tento červený kari recept je skvělou veganskou alternativou k tradičnímu kari s masem. Vychutnejte si bohaté směsi koření, barevnou zeleninu a krémovou kokosovou omáčku v této lahodné a zdravé večeři.

Suroviny

  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • hrst čerstvého koriandru
  • šťáva z 1 limetky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm jemně nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte červenou kari pastu a promíchejte.
  3. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev, brambory a papriky a restujte dalších 5 minut.
  4. Zalijte směs kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Povařte na mírném ohni, dokud se zelenina neprovaří a změkne.
  5. Přidejte čerstvý koriandr a limetkovou šťávu. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
  7. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *