10. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento červený kari recept je skvělou veganskou alternativou k tradičnímu kari s masem. Vychutnejte si bohaté směsi koření, barevnou zeleninu a krémovou kokosovou omáčku v této lahodné a zdravé večeři.
Suroviny
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- hrst čerstvého koriandru
- šťáva z 1 limetky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm jemně nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte červenou kari pastu a promíchejte.
- Přidejte na kousky nakrájenou mrkev, brambory a papriky a restujte dalších 5 minut.
- Zalijte směs kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Povařte na mírném ohni, dokud se zelenina neprovaří a změkne.
- Přidejte čerstvý koriandr a limetkovou šťávu. Osolte a opepřete podle chuti.
- Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.