Červená čočka s rajčaty je lahodné a zdravé vegetariánské jídlo, které si zamilují i ti nejméně zkušení kuchaři. Tato rychlá a jednoduchá receptura spojuje pikantní chutě červené čočky s osvěžujícími rajčaty pro skvělou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodný a výživný oběd nebo večeři plnou bílkovin a vlákniny.

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 4 ve středních rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Červenou čočku opláchněte pod tekoucou vodou a nechte ji namočenou v dostatečném množství vody přes noc.
  2. Opláchněte a nakrájejte rajčata, cibuli a česnek na drobné kousky.
  3. Na pánvi si rozpalte olej a osmažte na něm cibuli se česnekem, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte rajčata a nechte je dusit se stroužky česneku asi 5 minut.
  5. Přidejte čočku s vodou, ve které se mávála a přidejte koření (kmín, papriku, oregano, sůl, pepř).
  6. Nechejte směs vařit na mírném ohni asi 20-25 minut, dokud čočka nezměkne.
  7. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu vody. Naopak pokud je příliš řídká, nechte ji vařit déle, dokud neztuhně.
  8. Po uvaření ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  9. Po krátkém vychladnutí můžete červenou čočku s rajčaty podávat například s rýží nebo samotnou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *