5. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Čerstvý jarní závitky
zdroj: Recepty 24/7

Čerstvý jarní závitky jsou lehký a osvěžující pokrm, který stojí za to vyzkoušet. Tyto vietnamské zákusky jsou plné chutných ingrediencí, jako jsou čerstvé bylinky, křupavá zelenina a jemné nudle. Tento recept je také skvělou volbou pro ty, kteří si přejí mít zdravou stravu, protože závitky se obvykle podávají s lehkou omáčkou na bázi sójového či rybího oleje. Připravte si tyto dokonalé a zdravé zákusky, které zaručeně zaujmou vaše chuťové pohárky i oči!

Suroviny

  • 10 rýžových papírových plátů
  • 100 g vařeného kuřecího masa, nakrájeného na tenké proužky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 okurka, na tenké proužky
  • 2 listy ledového salátu, na tenké proužky
  • 1/2 avokáda, na tenké plátky
  • 1/4 koriandru, nasekaného
  • 15 g sójového náhradního masa
  • 1 plátek růžového humusu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky mletého kajenského pepře

Postup

  1. Nakrájejte všechny suroviny na tenké proužky nebo plátky. Zeleninu dejte bokem.
  2. Papírové pláty namočte na pár sekund do misky s teplou vodou, dokud nezměknou.
  3. Plát položte na čistý a vlhký plátěný ubrousek nebo na prkýnko. Na střed plátu umístěte lžíci připravených surovin. Předem si co nejvíce stran přeložte směrem dovnitř a začněte závitkovat. Postup opakujte, dokud nevyužijete všechny pláty nebo připravené suroviny.
  4. Hotové závitky podávejte s připravenými omáčkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *