11. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Čerstvé Italské Rajčatové Těstoviny jsou vybraným pokrmem pro milovníky italské kuchyně. Tato chutná a zdravá strava je připravena s použitím čerstvých rajčat, která poskytují skvělou chuť a výživné hodnoty. Rajčata jsou spolu s dalšími kvalitními ingrediencemi, jako je čerstvá bazalka, olivový olej a Parmezán, kombinována s lahodnými těstovinami. Recept je velmi snadný na přípravu a obsahuje pouze jednodostupné suroviny. S tímto receptem si můžete vychutnat autentickou italskou pohodu a lahodnou kombinaci chutí.
Suroviny
- 500 g čerstvých rajčat
- 400 g těstovin (např. penne, farfalle)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce čerstvé bazalky (nasekané)
- 100 g parmazánu (strouhaného)
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a zpěnite na něm jemně nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidejte na kolečka nakrájená rajčata a nechte vařit na středním ohni asi 10 minut, dokud se rajčata nerozpadnou na kaši.
- V mezičase uvařte těstoviny v osolené vodě al dente.
- K rajčatové směsi přidejte nasekanou bazalku a promíchejte. Osolte a opepřete dle chuti.
- Uvařené těstoviny sceděte a přendejte do pánve se směsí rajčat. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou.
- Před podáváním posypte parmazánem a ozdobte čerstvou bazalkou.
Dobrou chuť!