11. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Čerstvé Italské Rajčatové Těstoviny
zdroj: Recepty 24/7

Čerstvé Italské Rajčatové Těstoviny jsou vybraným pokrmem pro milovníky italské kuchyně. Tato chutná a zdravá strava je připravena s použitím čerstvých rajčat, která poskytují skvělou chuť a výživné hodnoty. Rajčata jsou spolu s dalšími kvalitními ingrediencemi, jako je čerstvá bazalka, olivový olej a Parmezán, kombinována s lahodnými těstovinami. Recept je velmi snadný na přípravu a obsahuje pouze jednodostupné suroviny. S tímto receptem si můžete vychutnat autentickou italskou pohodu a lahodnou kombinaci chutí.

Suroviny

  • 500 g čerstvých rajčat
  • 400 g těstovin (např. penne, farfalle)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé bazalky (nasekané)
  • 100 g parmazánu (strouhaného)
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a zpěnite na něm jemně nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidejte na kolečka nakrájená rajčata a nechte vařit na středním ohni asi 10 minut, dokud se rajčata nerozpadnou na kaši.
  3. V mezičase uvařte těstoviny v osolené vodě al dente.
  4. K rajčatové směsi přidejte nasekanou bazalku a promíchejte. Osolte a opepřete dle chuti.
  5. Uvařené těstoviny sceděte a přendejte do pánve se směsí rajčat. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou.
  6. Před podáváním posypte parmazánem a ozdobte čerstvou bazalkou.

Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *