3. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Čerstvé bruschetty s rajčaty jsou lahodným a osvěžujícím receptem, který určitě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si křupavou česnekovou bagetu, nakrájenou na plátky, které lehce opečete. Poté na ně nanesete čerstvé rajčaty, nakrájené na malé kousky, přimícháte jemně nasekanou cibuli, čerstvý bazalkový list a zakápněte olivovým olejem. Výsledkem bude jedinečná kombinace chuti čerstvých ingrediencí, která jistě zaujme vaše smysly. Tento recept je skvělým zpestřením pro každou příležitost a můžete si ho doplnit o různé ingredience podle svého vkusu.
Suroviny
- 4 plátky čerstvého chleba
- 3 veřejky rajčat
- 1 stroužek česneku
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý bazalkový list pro ozdobu
Postup
- Plátky chleba opatrně opečeme dozlatova ve vroucím oleji.
- Vyndáme z pánve chleba a necháme okapat na papírové utěrce.
- Rajčata umyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
- Česnek oloupeme a jemně nasekáme.
- V misce smícháme nakrájená rajčata, česnek, sůl, pepř a olivový olej.
- Opékámeplátky chleba dozlatovaho a poté na ně rovnoměrně rozetřeme rajčatovou směs.
- Závěrem ozdobíme čerstvým bazalkovým listem.