5. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Čerstvá italská pizza
zdroj: Recepty 24/7

Čerstvá italská pizza je lahodný a autentický recept, který vám přinese skutečnou chuť Itálie. S křehkým, cizrným těstem a bohatou vrstvou pikantní omáčky, připravené z čerstvých rajčat, vytváří tento pokrm dokonalou kombinaci chutí. Na vrcholu pizzy si užijete rozmanité možnosti přísad, jako jsou čerstvé bylinky, oblíbené sýry a šťavnaté kousky salámu. Připravte si svou vlastní Čerstvou italskou pizzu a dopřejte si autentický kulinářský zážitek!

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 7 g sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky olivového oleje
  • 150 ml teplé vody
  • 150 ml passaty
  • 100 g mozzarelly
  • 100 g cherry rajčat
  • 50 g šunky
  • 50 g salámu
  • 50 g oliv
  • Čerstvý bazalkový list pro ozdobu

Postup

  1. Do mísy smíchejte mouku, sušené droždí, cukr a sůl.
  2. Přidejte olivový olej a postupně přilévejte teplou vodu.
  3. Vypracujte hladké těsto, které necháte vykynout přikryté utěrkou na teplém místě asi hodinu.
  4. Po vykynutí těsto rozválejte na pomoučeném válci a přeneste na plech s pečícím papírem.
  5. Na těsto rozetřete passatu a posypte nastrouhanou mozzarellou.
  6. Přidejte cherry rajčata, nakrájenou šunku, salám a olivy.
  7. Pizza se peče v předehřáté troubě na 220 °C asi 15-20 minut, nebo dokud není těsto zlatavé a mozzarella rozpuštěná.
  8. Vyndejte z trouby, ozdobte čerstvým bazalkovým listem, pokapejte olivovým olejem a můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *