2. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Černý hrnec s pečenými zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Chutný černý hrnec s pečenou zeleninou je lahodným receptem plným výživných ingrediencí. Tento jednoduchý a zdravý pokrm kombinuje různé druhy zeleniny, které jsou pečené v hrnci, aby získaly bohatou chuť a krásnou křupavost. Zelenina je spolu s bylinkami a kořením osažená, což jí dodává intenzivní a vyváženou chuť. Tento recept je ideální jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu či rybě. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové pohárky!

Suroviny

  • 500 g černých fazolí
  • 2 cibule
  • 3 papriky (červená, zelená, žlutá)
  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • koření dle chuti (např. oregano, tymián, bazalka)

Postup

  1. Černé fazole předem namočte do vody a nechte je několik hodin odstát.
  2. Namíchejte marinádu z olivového oleje, prolisovaného česneku, soli, pepře a vybraných bylinek.
  3. V misce smíchejte nakrájenou cibuli, papriky, cukety, baklažány a rajčata.
  4. Přidejte namočené fazole a zalijte marinádou.
  5. Dobře promíchejte a nechte zeleninu marinovat minimálně 30 minut nebo přes noc v lednici.
  6. Poté předehřejte troubu na 200°C.
  7. Marinovanou zeleninu dejte do černého hrnce a zakryjte poklicí nebo alobalem.
  8. Hrnec s pečenou zeleninou dejte do předehřáté trouby na 45-60 minut, dokud zelenina nepřijme jemnou hnědou barvu.
  9. Hotové jídlo můžete podávat jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *