16. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Cazuela de mariscos ajiaco
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou kolumbijskou specialitu – Cazuela de mariscos ajiaco. Tento bohatý pokrm plný mořských plodů a koření určitě udělá radost vašim chuťovým pohárkům. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si ho doma!

Suroviny

  • 500g morských plodů (krevety, mušle, calamari)
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 2 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 litr rybího vývaru
  • 2 lžíce nasekaného koriandru
  • 1 chilli paprička (volitelně)

Postup

  1. Na pánvi si osmažíme nakrájenou cibuli, papriku a česnek na olivovém oleji.
  2. Přidáme rajčata, brambory a koření (papriku, kmín, oregano, sůl, pepř) a vaříme 5 minut.
  3. Přidáme rybí vývar a necháme 20 minut vařit.
  4. Přidáme mražené mořské plody a vaříme dalších 15 minut.
  5. Přidáme koriandr a případně nakrájenou chilli papričku pro pikantnost.
  6. Servírujeme horké s křupavým chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *