16. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou kolumbijskou specialitu – Cazuela de mariscos ajiaco. Tento bohatý pokrm plný mořských plodů a koření určitě udělá radost vašim chuťovým pohárkům. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si ho doma!
Suroviny
- 500g morských plodů (krevety, mušle, calamari)
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 červená paprika
- 2 brambory
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 litr rybího vývaru
- 2 lžíce nasekaného koriandru
- 1 chilli paprička (volitelně)
Postup
- Na pánvi si osmažíme nakrájenou cibuli, papriku a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme rajčata, brambory a koření (papriku, kmín, oregano, sůl, pepř) a vaříme 5 minut.
- Přidáme rybí vývar a necháme 20 minut vařit.
- Přidáme mražené mořské plody a vaříme dalších 15 minut.
- Přidáme koriandr a případně nakrájenou chilli papričku pro pikantnost.
- Servírujeme horké s křupavým chlebem nebo rýží.