23. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Cazuela de mariscos je tradiční španělské mořské jídlo plné ryb, mořských plodů a aromatických bylinek. Tento chutný recept nabízí kombinaci lahodných mořských plodů podávaných v bohaté rajčatové omáčce. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a ochutnejte kus Středomoří!
Suroviny
- 500 g různých mořských plodů (krevety, mušle, calmars)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 100 ml bílého vína
- čerstvá petrželka a kmín
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dusíme do měkka.
- Přilijeme bílé víno a necháme chvíli vařit.
- Přidáme mořské plody a vaříme do měkka.
- Přidáme nasekanou petrželku a kmín.
- Ochutíme solí a pepřem.
- Podáváme se španělským či domácím chlebem.