23. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Cazuela de mariscos
zdroj: Recepty 24/7

Cazuela de mariscos je tradiční španělské mořské jídlo plné ryb, mořských plodů a aromatických bylinek. Tento chutný recept nabízí kombinaci lahodných mořských plodů podávaných v bohaté rajčatové omáčce. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a ochutnejte kus Středomoří!

Suroviny

  • 500 g různých mořských plodů (krevety, mušle, calmars)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 100 ml bílého vína
  • čerstvá petrželka a kmín
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dusíme do měkka.
  3. Přilijeme bílé víno a necháme chvíli vařit.
  4. Přidáme mořské plody a vaříme do měkka.
  5. Přidáme nasekanou petrželku a kmín.
  6. Ochutíme solí a pepřem.
  7. Podáváme se španělským či domácím chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *