13. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Carne de Sol
zdroj: Recepty 24/7

Carne de Sol je tradiční brazilské jídlo, které vám přinese skvělé chuťové zážitky a pocit tepla Slunce na vašem talíři. Tento recept vás provede přípravou měkké a šťavnaté hovězího masa, které je nejprve soleno a sušeno na slunečních paprscích. Vychutnejte si skvělou kombinaci křupavé vnější kůrky a nádherně vláčného masa uvnitř. S doprovodem oblíbených brazilských příloh, jako jsou rýže, fazole nebo saláty, si pochutnáte na autentické brazilské kuchyni přímo u vás doma. Připravte si tento recept a nechte se unést chutěmi slunné Brazílie.

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa (nejlépe ze zadní části)
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce česneku v prášku
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžička pepře

Postup

  1. Na začátku opláchněte hovězí maso pod tekoucí vodou a dejte ho na čistý talíř.
  2. Ve velké míse smíchejte sůl, česnek v prášku, papriku, kmín a pepř.
  3. Omastěte maso směsí koření ze všech stran. Dbejte, aby bylo maso rovnoměrně zasolené.
  4. Dejte maso do plastové tašky a uzavřete ji. Nechte maso v tašce přes noc odpočívat v lednici.
  5. Další den připravte gril nebo grilovací pánvi tak, aby bylo připravené na přímé grilování.
  6. Vložte maso na gril a grilujte ho přibližně 15 minut na každé straně, dokud nezískáte zlatavou kůrku.
  7. Po dokončení grilování nechte maso chvíli odpočinout a poté ho nakrájejte na plátky.
  8. Vaše Carne de Sol je hotová! Můžete ji servírovat se salátem, bramborovou kaší nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *