22. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Carbonara s pancettou a vajíčkem
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na klasickou italskou carbonaru s pancettou a vajíčkem. Jednoduchá, chutná a sytá večeře, která vás okouzlí svojí lahodnou kombinací ingrediencí. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodné jídlo přímo z Itálie!

Suroviny

  • 300g špaget
  • 150g pancetty
  • 2 vajíčka
  • 50g parmazánu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou pancettu do zlatova.
  2. V míse smícháme vajíčka, parmazán, pepř a špetku soli.
  3. V hrnci uvaříme špagety al dente podle návodu na obalu.
  4. Scedíme špagety a vložíme je zpět do hrnce.
  5. Přidáme orestovanou pancettu a směs vajec a parmazánu.
  6. Dobře promícháme, dokud se všechno nespojí.
  7. Servírujeme okamžitě s čerstvě mletým pepřem a dalším parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *