22. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na klasickou italskou carbonaru s pancettou a vajíčkem. Jednoduchá, chutná a sytá večeře, která vás okouzlí svojí lahodnou kombinací ingrediencí. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodné jídlo přímo z Itálie!
Suroviny
- 300g špaget
- 150g pancetty
- 2 vajíčka
- 50g parmazánu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup
- Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou pancettu do zlatova.
- V míse smícháme vajíčka, parmazán, pepř a špetku soli.
- V hrnci uvaříme špagety al dente podle návodu na obalu.
- Scedíme špagety a vložíme je zpět do hrnce.
- Přidáme orestovanou pancettu a směs vajec a parmazánu.
- Dobře promícháme, dokud se všechno nespojí.
- Servírujeme okamžitě s čerstvě mletým pepřem a dalším parmazánem.