10. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
Carbonara s guanciale a pecorinem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční italskou lahůdku s receptem na oblíbenou carbonaru s guancialem a pecorinem. Skvělá kombinace⁢ sýra, uzeného masа a vajec vytvoří dokonalou⁤ chuťovou ⁤explozi. ⁣Nenechte​ si ujít tuto lahodnou specialitu!

Suroviny

  • 250 g špaget
  • 150 g guanciale (italská slanina)
  • 50 g pecorino sýra
  • 4 vejce
  • soľ, ​čierne ⁤korenie

Postup

  1. Na panvici orestujeme na ⁤kostičky nakrájané guanciale, až získa zlatistú ​farbu.
  2. V miske zmiešame vajíčka, nasekaný pecorino sýr, soľ a čierne korenie.
  3. V hrnci uvaríme špagety podľa návodu na obale.⁢ Potom ich odcedíme, ⁤ale zachováme trochu vody ⁢z ⁤varenia.
  4. Do panvice s ⁢guancialem ‍pridáme uvarené špagety a⁤ premiešame. Následne pridáme zmes vajec ​a sýra,⁣ stále miešame, aby sa ⁤vytvorila krémová omáčka.
  5. Ak je omáčka príliš‌ hustá, pridáme trochu vody ‍z varenia špagiet. Dochutíme ‍soľou a korením podľa chuti.
  6. Servírujeme posypané strúhaným pecorino sýrom⁤ a Čiernym⁣ korením.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *