28. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na italskou klasiku - krémovou Carbonaru s čerstvými bylinkami. Lahodná kombinace uvařeného těstovin, slaniny, vajec a sýra doplněná čerstvými bylinkami, které dodají jedinečnou chuť a vůni. Navíc je příprava velmi rychlá a jednoduchá. Bon appétit!
Suroviny
- 250 g špaget
- 200 g pancetty
- 3 vajíčka
- 1 hrst čerstvých bylinek (petržel, bazalka, oregano)
- 100 g parmezánu
- 2 stroužky česneku
- Soľ, korenie, olej
Postup
- Na panvici opekáme na kolečka nakrájenou pancettu.
- V druhej nádobe uvariť špagety podľa návodu na obale.
- V miske rozšľaháme vajíčka, pridáme nastrúhaný parmezán, pretlačený cesnak, nasekané bylinky, soľ a korenie.
- Orestujeme pancettu, pridáme scedité špagety a zmes vajec s bylinkami. Dobre premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozprestrela.
- Servírujeme posypané ďalším parmezánom a čerstvými bylinkami.