6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se připravit domácí italskou lahůdku s názvem Carbonara pasta s pancettou. Tento recept vám krok za krokem ukáže, jak připravit tuto příchuťnou a lahodnou těstovinu s křupavou pancettou a sýrovou omáčkou. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na skvělé italské klasice.
Suroviny
- 400g sušené těstoviny (nejlépe tagliatelle)
- 200g pancetty
- 2 stroužky česneku
- 2 vajíčka
- 50g parmezánu
- sůl a pepř
Postup
- Na vaření těstovin připravte osolenou vodu.
- Pancettu nakrájejte na menší kousky a osmažte na pánvi, až bude křupavá. Přidejte na nudličky nakrájený česnek a orestujte ho.
- V míse smíchejte vajíčka, nastrouhaný parmezán a špetku pepře.
- Když jsou těstoviny uvařené al dente, sceďte je a nechte trochu vody z těstovin v hrnci. Přidejte těstoviny do pánve s pancettou a smíchejte.
- Za stálého míchání přidejte vaječnou směs. Míchejte, dokud se směs nezahřeje a neztuhne a těstoviny se dobře obalí.
- Případně přilijte trochu vařící vody z těstovin, pokud je směs příliš hustá. Dochutíme solí a pepřem a můžeme ihned podávat posypané parmezánem.