6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Carbonara pasta s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se připravit domácí italskou lahůdku s názvem Carbonara pasta s pancettou. Tento recept vám krok za krokem ukáže, jak připravit tuto příchuťnou a lahodnou těstovinu s křupavou pancettou a sýrovou omáčkou. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na skvělé italské klasice.

Suroviny

  • 400g sušené těstoviny (nejlépe tagliatelle)
  • 200g pancetty
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vajíčka
  • 50g parmezánu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na vaření těstovin připravte osolenou vodu.
  2. Pancettu nakrájejte na menší kousky a osmažte na pánvi, až bude křupavá. Přidejte na nudličky nakrájený česnek a orestujte ho.
  3. V míse smíchejte vajíčka, nastrouhaný parmezán a špetku pepře.
  4. Když jsou těstoviny uvařené al dente, sceďte je a nechte trochu vody z těstovin v hrnci. Přidejte těstoviny do pánve s pancettou a smíchejte.
  5. Za stálého míchání přidejte vaječnou směs. Míchejte, dokud se směs nezahřeje a neztuhne a těstoviny se dobře obalí.
  6. Případně přilijte trochu vařící vody z těstovin, pokud je směs příliš hustá. Dochutíme solí a pepřem a můžeme ihned podávat posypané parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *