14. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit domácí italskou klasiku – skvělou carbonara pastu! Tento recept vás provede postupem, jak připravit lahodnou směs těstovin, vajec, slaniny a sýra. Jednoduché, rychlé a chutné jídlo, které potěší celou rodinu. Zkuste si udělat carbonara pastu doma a užijte si výjimečný gastronomický zážitek přímo ve svém talíři.
Suroviny
- 300 g těstovin
- 150 g pancetty nebo slaniny
- 3 vejce
- 50 g parmazánu
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- petrželka na ozdobu
Postup
- Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte a stranou nechte odpočinout.
- Na pánvi orestujte pancettu nebo slaninu až do křupavosti. Poté ji dejte na ubrousek, aby vstřebal nadbytečný tuk.
- V míse rozmíchejte vejce a smíchejte je se strouhaným parmazánem. Přidejte prolisované česneky a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Přidejte uvařené těstoviny do pánve s orestovanou pancettou. Za občasného míchání nechte těstoviny prohřát.
- Odstraňte pánvi z ohně a postupně přilijte směs se vejci a parmazánem. Při míchání zajistěte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily směsí a vejce ztuhla, ale nepřipálila se.
- Pokud je pasta příliš suchá, přidejte trochu vody z vaření těstovin.
- Před podáváním ozdobte nakrájenou petrželkou a podle chuti posypte dalším parmazánem a pepřem. Doporučujeme ihned servírovat.