15. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční sicilský dezert Cannoli Siciliani_FILLér s křehkými těstovými válečky plněnými krémovou nádivkou. Naučte se připravit tento lahodný italský dezert doma a překvapte své blízké neodolatelnou lahůdkou. Sledujte recept a užijte si kousek Sicílie ve svém domově!
Suroviny
- 250g hladké mouky
- 30g cukru
- 30g másla
- 1 vejce
- 50ml vína Marsala
- špetka soli
- olej na smažení
- 200g ricotty
- 100g cukru moučka
- 50g kandovaného ovoce nasekaného na drobné kousky
- 30g čokolády nastrouhané
Postup
- V míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte na kostičky nakrájené máslo a vmíchejte ho do mouky prsty.
- Přidejte vejce a víno Marsala a vytvořte z těsta hladkou kouli. Nechte odpočinout minimálně 30 minut.
- Vytvarujte těsto z kulatými placky asi 1-2 mm silné a vykrájejte je do trojúhelníků.
- Zahřejte olej na 180°C a smažte těstoviny asi 2-3 minuty nebo dokud nebudou zlatavé. Nechte vychladnout.
- Smíchejte ricottu s cukrem moučkou, kandovaným ovocem a nastrouhanou čokoládou.
- Naplněte těstoviny ricottovou směsí a podávejte posypané cukrem moučkou.