15. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli Siciliani_FILLér
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční sicilský dezert Cannoli Siciliani_FILLér s křehkými těstovými válečky plněnými krémovou nádivkou. Naučte se připravit tento lahodný italský dezert doma a překvapte své blízké neodolatelnou lahůdkou. Sledujte recept a užijte si kousek Sicílie ve svém domově!

Suroviny

  • 250g hladké mouky
  • 30g cukru
  • 30g másla
  • 1 vejce
  • 50ml vína Marsala
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • 200g ricotty
  • 100g cukru moučka
  • 50g kandovaného ovoce nasekaného na drobné kousky
  • 30g čokolády nastrouhané

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte na kostičky nakrájené máslo a vmíchejte ho do mouky prsty.
  2. Přidejte vejce a víno Marsala a vytvořte z těsta hladkou kouli. Nechte odpočinout minimálně 30 minut.
  3. Vytvarujte těsto z kulatými placky asi 1-2 mm silné a vykrájejte je do trojúhelníků.
  4. Zahřejte olej na 180°C a smažte těstoviny asi 2-3 minuty nebo dokud nebudou zlatavé. Nechte vychladnout.
  5. Smíchejte ricottu s cukrem moučkou, kandovaným ovocem a nastrouhanou čokoládou.
  6. Naplněte těstoviny ricottovou směsí a podávejte posypané cukrem moučkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *