23. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli Siciliani s ricottovou náplní
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na tradiční italské sladké pečivo – Cannoli Siciliani s lahodnou ricottovou náplní. Tento křehký krémový dezert je oblíbený po celém světě a jeho příprava je snadná a rychlá. Užijte si kus Sicílie v pohodlí vaší domácnosti s tímto lahodným receptem na Cannoli Siciliani.

Suroviny

  • 200g hladké mouky
  • 30g másla
  • 30g cukru
  • 1 vejce
  • 60ml Marsaly
  • 400g ricotty
  • 100g cukru moučka
  • 50g čokolády
  • 50g kandovaného ovoce
  • Kůra ze 2 pomerančů
  • Kůra z 1 citronu

Postup

  1. V misce smíchejte mouku, máslo, cukr, vejce a marsalu. Zpracujte těsto a nechte ho odpočívat v lednici minimálně 30 minut.
  2. V mezičase smíchejte ricottu s cukrem moučkem, nastrouhanou čokoládou, nakrájeným kandovaným ovocem a kůrou z pomerančů a citronu.
  3. Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte kruhy. Zabalte je kolem speciálních trubiček nebo obyčejných vařečků a upečte v troubě do zlatova. Nechte vychladnout.
  4. Naplněné trubičky posypte cukrem moučkem a můžete podávat!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *