23. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční italské sladké pečivo – Cannoli Siciliani s lahodnou ricottovou náplní. Tento křehký krémový dezert je oblíbený po celém světě a jeho příprava je snadná a rychlá. Užijte si kus Sicílie v pohodlí vaší domácnosti s tímto lahodným receptem na Cannoli Siciliani.
Suroviny
- 200g hladké mouky
- 30g másla
- 30g cukru
- 1 vejce
- 60ml Marsaly
- 400g ricotty
- 100g cukru moučka
- 50g čokolády
- 50g kandovaného ovoce
- Kůra ze 2 pomerančů
- Kůra z 1 citronu
Postup
- V misce smíchejte mouku, máslo, cukr, vejce a marsalu. Zpracujte těsto a nechte ho odpočívat v lednici minimálně 30 minut.
- V mezičase smíchejte ricottu s cukrem moučkem, nastrouhanou čokoládou, nakrájeným kandovaným ovocem a kůrou z pomerančů a citronu.
- Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte kruhy. Zabalte je kolem speciálních trubiček nebo obyčejných vařečků a upečte v troubě do zlatova. Nechte vychladnout.
- Naplněné trubičky posypte cukrem moučkem a můžete podávat!