9. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na klasické italské vánoční dobroty – Cannoli siciliani s ricottou. Tato lahodná dezertní specialita z křehkého těsta plněného sladkou ricottou a ovocem je oblíbená po celém světě. S tímto receptem si snadno připravíte skvělé Cannoli siciliani přesně podle tradiční sicilské receptury. Návod krok za krokem vám pomůže vytvořit dokonalou delikatesu, která potěší všechny gurmány. Zkuste proniknout do tajů italské kuchyně s tímto neodolatelným receptem na Cannoli siciliani s ricottou!
Suroviny
- 250 g hladkej múky
- 50 g kryštálového cukru
- 50 g masla
- 1 vajce
- 1 deci bieleho vína
- štipka soli
- 200 g ricotty
- 50 g cukru
- 50 g tmavé čokolády nastrúhané na malé kúsky
- štipka škorice
- šťava a strúhanka z citróna
Postup
- V miske zmiešame múku, cukor a soľ.
- Pridáme vajce, maslo a biele víno a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto necháme odpočívať v chladničke minimálne hodinu.
- V miske zmiešame ricottu, cukor, nastrúhanú čokoládu, škoricu, citrónovú šťavu a strúhanku.
- Cesto rozvaľkáme na tenký plát a pomocou formičky vykrajujeme kruhy. Zvinieme ich na trubičky a upečieme.
- Potom naplníme smotanou ricottou a posypeme čokoládou.
- Podávame posypané práškovým cukrom.