22. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční italské dezert Cannoli Siciliani plněné chutnou ricottou. Tyto lahodné křupavé válečky jsou oblíbené po celém světě a určitě si je zamilujete i vy. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tyto lahodné sladkosti doma. Buon appetito!
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 30 g másla
- 30 g cukru
- 1 vejce
- 30 ml marsala vína
- špetka soli
- 500 g ricotty
- 120 g moučkového cukru
- 50 g kandovaných citrusových plodů, nasekaných na malé kousky
- 50 g čokolády na vaření, nastrouhané
- špetka skořice
- špetka vanilkového extraktu
- olivový olej na smažení
Postup
- Smíchejte mouku, máslo, cukr, vejce, marsala víno a sůl a zpracujte těsto.
- Nechejte těsto odpočinout a mezitím smíchejte ricottu, moučkový cukr, kandované citrusové plody, nastrouhanou čokoládu, skořici a vanilkový extrakt na náplň.
- Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte kolečka. Obalujte kolečka na speciální trubičky a upečte je v troubě.
- Nechejte vychladnout a naplňte je ricottovou směsí.
- Potřete okraje cukrem nebo kakaem a podávejte.