9. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli siciliani bez glutenu.
zdroj: Recepty 24/7

Nechybějící chuť Sicilských cannoli bezlepkových těstovin. Vyzkoušejte tradiční italský dezert bez glutenu plněný ricottou a čerstvým ovocem. Získejte recept na našem webu!

Suroviny

  • 120g mandlové mouky
  • 70g mouky bez lepku
  • 50g cukru
  • 50g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička skořice
  • 30ml rumu
  • citronová kůra
  • solamylka na posypání
  • fondán na zdobení

Postup

  1. V misce smíchejte mandlovou mouku, mouku bez lepku, cukr, máslo, vejce, skořici, rum a citronovou kůru. Těsto důkladně promíchejte a vytvořte hladkou homogenní hmotu.
  2. Těsto nechte odpočinout v lednici alespoň hodinu.
  3. Po odpočinku těsto rozválejte na tenký plát a pomocí foremek na cannoli vytvořte válečky.
  4. Maso obalujte ve sladkém solamylu a vytvarujte na rovný silný váleček. Pečte v troubě asi 15 minut na 180 stupňů.
  5. Hotové válečky nechte vychladnout a poté zdobte fondánem podle vlastní fantazie.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *