9. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechybějící chuť Sicilských cannoli bezlepkových těstovin. Vyzkoušejte tradiční italský dezert bez glutenu plněný ricottou a čerstvým ovocem. Získejte recept na našem webu!
Suroviny
- 120g mandlové mouky
- 70g mouky bez lepku
- 50g cukru
- 50g másla
- 1 vejce
- 1 lžička skořice
- 30ml rumu
- citronová kůra
- solamylka na posypání
- fondán na zdobení
Postup
- V misce smíchejte mandlovou mouku, mouku bez lepku, cukr, máslo, vejce, skořici, rum a citronovou kůru. Těsto důkladně promíchejte a vytvořte hladkou homogenní hmotu.
- Těsto nechte odpočinout v lednici alespoň hodinu.
- Po odpočinku těsto rozválejte na tenký plát a pomocí foremek na cannoli vytvořte válečky.
- Maso obalujte ve sladkém solamylu a vytvarujte na rovný silný váleček. Pečte v troubě asi 15 minut na 180 stupňů.
- Hotové válečky nechte vychladnout a poté zdobte fondánem podle vlastní fantazie.