13. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli siciliani
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si tradiční italský dezert s křehkými a lahodnými cannoli siciliani. Tyto klasické vánoční válečky plněné ricottovým sýrem, cukrem a vanilkou jsou oblíbené po celém světě. Vyzkoušejte recept na cannoli siciliani a připravte si lahodné dobroty doma!

Suroviny

  • 200 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 30 g cukru
  • 1 lžička kakaa
  • 1 vejce
  • 60 ml Marsaly
  • 30 g hořké čokolády
  • 150 g ricotty
  • 100 g cukru moučka

Postup

  1. V misce smíchejte mouku, máslo, cukr, kakao a vejce, vytvořte těsto a nechte odpocinut 30 minut v lednici.
  2. Vytvořte z těsta válečky a obalte jimi speciální formičky na cannoli. Poté smažte v horkém oleji do zlatova.
  3. Pro náplň smíchejte ricottu, cukr moučku a Marsalu a naplňte tím vychlazené cannoli.
  4. Na konci ozdobte rozdrcenou hořkou čokoládou a posypte cukrem moučkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *