5. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottovou náplní a kandovaným ovocem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční italský dezert – cannoli s křehkým těstem a⁣ bohatou ricottovou náplní ozdobenou skvěle chutnajícím kandovaným ovocem. Skvělá kombinace ​sladkosti a kyselosti, která rozzáří vaši chuťovou buňku. S tímto receptem si jistě získáte srdce ‍každého, kdo má⁤ rád sladké pochoutky.⁣ Vyzkoušejte a užijte si lahodný kousek Itálie!

Suroviny

  • 10​ ks cannoli těstíček
  • 200 ‍g ricotty
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 50 g kandovaného ovoce (např.⁣ pomerančová kůra, višně)
  • 40 g ‌čokolády na​ potahnutí
  • 1 vejce
  • olej na ‍smažení

Postup

  1. Smíchejte ricottu s⁣ cukrem a semeny z vanilkového lusku.
  2. Pak přidejte nakrájené kousky kandovaného ⁤ovoce a dobře promíchejte.
  3. V mise přidejte vejce a opatrně zamíchejte, až vznikne hladká náplň.
  4. Těstíčka na cannoli naplňte připravenou směsí a upečte podle návodu na obalu, nebo je smažte dozlatova ve vařícím oleji.
  5. Hotové cannoli potáhněte rozpuštěnou čokoládou a⁢ nechte ztuhnout.
  6. Podávejte⁤ a ozdobte⁤ podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *