5. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční italský dezert – cannoli s křehkým těstem a bohatou ricottovou náplní ozdobenou skvěle chutnajícím kandovaným ovocem. Skvělá kombinace sladkosti a kyselosti, která rozzáří vaši chuťovou buňku. S tímto receptem si jistě získáte srdce každého, kdo má rád sladké pochoutky. Vyzkoušejte a užijte si lahodný kousek Itálie!
Suroviny
- 10 ks cannoli těstíček
- 200 g ricotty
- 50 g cukru
- 1 vanilkový lusk
- 50 g kandovaného ovoce (např. pomerančová kůra, višně)
- 40 g čokolády na potahnutí
- 1 vejce
- olej na smažení
Postup
- Smíchejte ricottu s cukrem a semeny z vanilkového lusku.
- Pak přidejte nakrájené kousky kandovaného ovoce a dobře promíchejte.
- V mise přidejte vejce a opatrně zamíchejte, až vznikne hladká náplň.
- Těstíčka na cannoli naplňte připravenou směsí a upečte podle návodu na obalu, nebo je smažte dozlatova ve vařícím oleji.
- Hotové cannoli potáhněte rozpuštěnou čokoládou a nechte ztuhnout.
- Podávejte a ozdobte podle chuti.