24. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově dokonalým dezertem jsou Cannoli s ricottovou náplní! Tento italský klassik je lahodnou kombinací křupavého válečkovitého těsta a jemné, krémovité ricotty. Aby byl tento recept ještě lepší, můžete přidat oblíbené ingredience, jako je čokoláda, pistácie nebo ovocné džemy. Nechte se zlákat tímto lákavým dezertem a připravte si ho doma s naším jednoduchým receptem na Cannoli s ricottovou náplní. Vaše chuťové buňky vám poděkují!
Názvy nadpisov:
Suroviny
Postup
Suroviny:
- 250 g ricotty
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 80 g jemně mletých mandlí
- 100 g kandované oranžové kůry
- 40 g kakaového prášku
- 200 g hladké mouky
- 80 g másla
- 60 g práškového cukru
- 2 vejce
- sůl
- olej na smažení
Postup:
- Ve velké míse smíchejte mouku, práškový cukr, kakao a špetku soli.
- Přidejte kousky másla a promíchejte, dokud nezískáte drobivou strukturu.
- Přidejte vejce a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Zabalte ho do plastové fólie a dejte do lednice na 30 minut.
- V misce smíchejte ricottu, cukr, vanilkový cukr, mandle a kandovanou oranžovou kůru.
- Těsto rozválejte na tenký plát a vyřízněte kolečka o průměru asi 8 cm.
- Kolečka těsta přeložte na jednu polovinu válce a spojte okraje, aby vznikla trubička. Pečlivě utěsněte okraje. Postup opakujte s celým těstem.
- Trubičky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut, dokud nebudou zlatě hnědé.
- Nechejte trubičky vychladnout a poté je naplňte připravenou ricottovou směsí.
- Pokud chcete, můžete ozdobit cannoli posypem z moučkového cukru nebo čokoládovou polevou.
- Hotové cannoli skladujte v lednici a podávejte jako dezert.