24. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottovou náplní
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově dokonalým dezertem jsou Cannoli ⁤s ricottovou‌ náplní! Tento italský ​klassik je lahodnou kombinací‌ křupavého ⁢válečkovitého těsta a jemné, krémovité ricotty. Aby ⁤byl ​tento recept ‍ještě lepší,‍ můžete přidat oblíbené ingredience, jako je čokoláda, pistácie nebo‍ ovocné ⁣džemy. Nechte se zlákat tímto lákavým dezertem a připravte si ho doma s naším ​jednoduchým receptem na Cannoli s ricottovou náplní. Vaše chuťové buňky vám poděkují! ‍

Názvy nadpisov:

Suroviny

Postup

Suroviny:

  • 250 g ricotty
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g jemně mletých mandlí
  • 100 g‍ kandované oranžové kůry
  • 40‌ g kakaového prášku
  • 200 g hladké mouky
  • 80 g másla
  • 60 g práškového cukru
  • 2 vejce
  • sůl
  • olej na smažení

Postup:

  1. Ve ⁢velké míse smíchejte mouku, práškový cukr, kakao a špetku soli.
  2. Přidejte kousky másla a promíchejte,‍ dokud ⁤nezískáte drobivou strukturu.
  3. Přidejte vejce a míchejte,‌ dokud nevznikne hladké těsto. Zabalte ho ​do ⁤plastové fólie a ⁤dejte do lednice na 30 minut.
  4. V misce smíchejte ricottu, ⁢cukr, vanilkový cukr, ⁤mandle a ‍kandovanou oranžovou kůru.
  5. Těsto rozválejte na‌ tenký plát ⁣a vyřízněte kolečka o průměru asi 8⁣ cm.
  6. Kolečka těsta⁣ přeložte na jednu polovinu válce a ⁢spojte⁢ okraje, aby vznikla ‍trubička. Pečlivě utěsněte okraje. Postup opakujte s celým těstem.
  7. Trubičky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě ⁤na 180 °C asi 15 minut, dokud nebudou zlatě‍ hnědé.
  8. Nechejte trubičky vychladnout a poté je naplňte připravenou⁢ ricottovou⁢ směsí.
  9. Pokud chcete, můžete ozdobit cannoli posypem z‌ moučkového cukru ‍nebo čokoládovou ‍polevou.
  10. Hotové cannoli skladujte v‍ lednici a podávejte jako dezert.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *