14. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si vychutnat tradiční italský dezert? Vyzkoušejte náš recept na lahodné cannoli s ricottovou nádivkou. Těsto je krásně křehké a nádivka z ricotty je lehce sladká a krémová. Určitě potěšíte své chuťové buňky tímto lahodným požitkem. S receptem na cannoli se stanete mistrem italské kuchyně!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 30 g cukru
- 30 g másla
- 1/2 vejce
- 60 ml marsaly
- Špetka soli
- 400 g ricotty
- 100 g cukru
- 100 g čokolády na nastrouhání
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 g kandovaných ovoců na drobno nakrájených
- Šťáva a kůra z 1 citronu
Postup
- V míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte nakrájené máslo a promíchejte do vzniku drobenky.
- Přidejte vejce a marsalu a hněťte těsto, dokud není hladké. Zabalte do fólie a nechte odpočinout v lednici minimálně 1 hodinu.
- V míse smíchejte ricottu, cukr, vanilkový extrakt, nakrájenou čokoládu, kandované ovoce, citronovou šťávu a kůru. Důkladně promíchejte.
- Těsto vyválejte na tenko a vykrájejte kruhy. Obalte kolem speciálních trubiček a upečte v troubě podle návodu na obalu těsta. Nechte vychladnout.
- Nádivku naplňte do připravených cannoli a ozdobte čerstvým ovocem nebo lístky máty.