11. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí cannoli plněné bohatou a krémovou ricottovou nádivkou. Tento italský dezert je oblíbeným dobrotou pro sladké milovníky. Sledujte náš recept a připravte si lahodné cannoli, které si zamilujete!

Suroviny:

  • 200g hladké mouky
  • 30g cukru
  • 30g másla
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • rumová esence
  • 200g ricotty
  • 50g cukru moučka
  • skořice podle chuti
  • muškátový oříšek
  • 50g čokolády na nastrouhání
  • 50g kandovaného ovoce na drobno
  • 50g mandlí na natření

Postup:

  1. Smíchejte mouku, cukr, sůl a máslo a přidejte vejce a rumovou esenci. Vypracujte hladké těsto a nechte odpočinout v lednici.
  2. Pro nádivku smíchejte ricottu s cukrem moučkem, skořicí, muškátovým oříškem, čokoládou, kandovaným ovocem a mandlemi.
  3. Těsto rozválejte a vykrájejte na menší kolečka. Zabalte kolečka kolem speciálních trubiček a upečte je dozlatova.
  4. Nechejte cannoli vychladnout a poté je naplňte připravenou ricottovou nádivkou. Posypte cukrem moučka a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *