11. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí cannoli plněné bohatou a krémovou ricottovou nádivkou. Tento italský dezert je oblíbeným dobrotou pro sladké milovníky. Sledujte náš recept a připravte si lahodné cannoli, které si zamilujete!
Suroviny:
- 200g hladké mouky
- 30g cukru
- 30g másla
- 1 vejce
- špetka soli
- rumová esence
- 200g ricotty
- 50g cukru moučka
- skořice podle chuti
- muškátový oříšek
- 50g čokolády na nastrouhání
- 50g kandovaného ovoce na drobno
- 50g mandlí na natření
Postup:
- Smíchejte mouku, cukr, sůl a máslo a přidejte vejce a rumovou esenci. Vypracujte hladké těsto a nechte odpočinout v lednici.
- Pro nádivku smíchejte ricottu s cukrem moučkem, skořicí, muškátovým oříškem, čokoládou, kandovaným ovocem a mandlemi.
- Těsto rozválejte a vykrájejte na menší kolečka. Zabalte kolečka kolem speciálních trubiček a upečte je dozlatova.
- Nechejte cannoli vychladnout a poté je naplňte připravenou ricottovou nádivkou. Posypte cukrem moučka a podávejte.