20. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte luxusní italskou dezertní lahůdku - Cannoli s bohatou vrstvou krémové ricotty a dozdobené jemnými pistáciovými krůpějemi. Tento recept vám přinese nezapomenutelnou chuťovou expozici a zaručeně potěší všechny vaše smysly. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dejte svému jídelníčku nádech exotiky a elegance.
Suroviny
- 16 kousků cannoli těsta
- 500g ricotty
- 100g strouhaných pistácií
- 100g cukru
- 1 vanilkový lusk
- Citronová kůra z 1 citronu
- 50g rozpuštěného másla
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- V misce smíchejte ricottu s cukrem, strouhanými pistáciemi, vanilkovým luskem a citronovou kůrou. Dobře promíchejte.
- Rozveďte cannoli těsto a obalujte jím kovové trubičky tak, aby vznikly trubičky tvaru „cannoli“.
- Potřete cannoli těsto rozpuštěným máslem a dejte péct do trouby asi na 15-20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Nechejte cannoli těsto vychladnout a poté pomocí špičky dortového sáčku naplňte ricottovou směsí.
- Po naplnění zakončete cannoli obalením v pistáciových krůpějích.
- Cannoli s ricottou a pistáciovými krůpějemi můžete ozdobit lístky máty nebo citrónovou kůrou. Dobrou chuť!