7. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottou a pistáciemi
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si italský dezert Cannoli s náplní z čerstvé ricotty a pistácií. Tyto chutné a křehké vánoční trubičky jsou dokonalým způsobem, jak osladit svůj den. Sledujte náš jednoduchý recept a vytvořte si tento lahodný italský pokrm doma.

Suroviny

  • 200 g ricotty
  • 50 g moučkového cukru
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 50 g nasekaných pistácií
  • 200 g pistolového cesta na cannoli
  • Rastlinný olej na smaženie
  • Čerstvé maliny na ozdobení

Postup

  1. V miske smiešajte ricottu, moučkový cukor a vanilkový extrakt, až vznikne hladká směs.
  2. Přidejte nasekané pistácie a dobře promíchejte.
  3. Na pomúčené pracovní ploše rozvalte pistolové cesto na tenký plát a vykrájejte kruhy. Obtočte je kolem speciálních cannoli trubiček a připevněte okraj párátkem.
  4. Ve vhodném hrnci rozpálte olej a smažte cannoli, dokud nebudou zlatavé. Poté je nechte vychladnout.
  5. Naplněte vychladlé cannoli ricottovou směsí a ozdobte čerstvými malinami. Podávejte a užívejte si italský dezert!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *