7. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si italský dezert Cannoli s náplní z čerstvé ricotty a pistácií. Tyto chutné a křehké vánoční trubičky jsou dokonalým způsobem, jak osladit svůj den. Sledujte náš jednoduchý recept a vytvořte si tento lahodný italský pokrm doma.
Suroviny
- 200 g ricotty
- 50 g moučkového cukru
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 50 g nasekaných pistácií
- 200 g pistolového cesta na cannoli
- Rastlinný olej na smaženie
- Čerstvé maliny na ozdobení
Postup
- V miske smiešajte ricottu, moučkový cukor a vanilkový extrakt, až vznikne hladká směs.
- Přidejte nasekané pistácie a dobře promíchejte.
- Na pomúčené pracovní ploše rozvalte pistolové cesto na tenký plát a vykrájejte kruhy. Obtočte je kolem speciálních cannoli trubiček a připevněte okraj párátkem.
- Ve vhodném hrnci rozpálte olej a smažte cannoli, dokud nebudou zlatavé. Poté je nechte vychladnout.
- Naplněte vychladlé cannoli ricottovou směsí a ozdobte čerstvými malinami. Podávejte a užívejte si italský dezert!