22. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční italský recept na Cannoli s ricottou a pistáciemi, který vám rozproudí chuťové buňky! Křehké a křupavé cannoli plněné krémovou ricottou a ořechovými pistáciemi jsou skvělou pochoutkou na každou příležitost. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si tyto lahodné dezerty doma.
Suroviny
- 250g ricotty
- 100g cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 50g pistácií
- 100g piškótových těstíček
- 50g čokolády na vaření
Postup
- V misce smíchejte ricottu, cukr a vanilkový extrakt, dokud nedostanete hladkou směs.
- Pistácie jemně nasekejte a přidejte do směsi s ricottou.
- V malém hrnci rozpusťte čokoládu na vaření a přidejte k ricottové směsi.
- Dortové těstíčka rozdrolte na menší kousky a přidejte do směsi.
- Vezměte malé skleničky nebo formičky na dezerty a postupně do nich dávejte připravenou směs.
- Dezerty dejte do lednice a nechte ztuhnout minimálně 2 hodiny.
- Po vychladnutí můžete podávat ozdobené nasekanými pistáciemi a trochou rozpuštěné čokolády na ozdobu.