22. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottou a pistáciemi.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční italský recept na Cannoli s ricottou a pistáciemi, který vám rozproudí chuťové buňky! Křehké a křupavé cannoli plněné krémovou ricottou a ořechovými pistáciemi jsou skvělou pochoutkou na každou příležitost. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si tyto lahodné dezerty doma.

Suroviny

  • 250g ricotty
  • 100g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 50g pistácií
  • 100g piškótových těstíček
  • 50g čokolády na vaření

Postup

  1. V misce smíchejte ricottu, cukr a vanilkový extrakt, dokud nedostanete hladkou směs.
  2. Pistácie jemně nasekejte a přidejte do směsi s ricottou.
  3. V malém hrnci rozpusťte čokoládu na vaření a přidejte k ricottové směsi.
  4. Dortové těstíčka rozdrolte na menší kousky a přidejte do směsi.
  5. Vezměte malé skleničky nebo formičky na dezerty a postupně do nich dávejte připravenou směs.
  6. Dezerty dejte do lednice a nechte ztuhnout minimálně 2 hodiny.
  7. Po vychladnutí můžete podávat ozdobené nasekanými pistáciemi a trochou rozpuštěné čokolády na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *