28. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottou a kandovaným ovocem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné italské dezertní Cannoli s ricottou a kandovaným ovocem. Tato tradiční italská pochoutka je perfektním způsobem, jak oslavit speciální příležitost nebo si jen dopřát sladkou lahůdku. S křehkými a chutnými těstovými válečky naplněnými krémovou ricottou a osvěžujícím kandovaným ovocem to bude řádná lahůdka pro vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si tyto lahodné cannoli doma!

Suroviny

  • 200g hladké mouky
  • 30g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 250g ricotty
  • 50g kandovaného ovoce (např. pomeranč, citron)
  • 50g moučkového cukru

Postup

  1. Smíchejte mouku, máslo, vejce, cukr a sůl a vypracujte hladké těsto. Nechte odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
  2. Vytáhněte těsto z lednice a rozválejte ho na tenký plát. Vykrájejte kruhy a zabalte je kolem speciálních trubiček na cannoli. Upečte v troubě předehřáté na 180°C, dokud nezezlátnou.
  3. Smíchejte ricottu s nakrájeným kandovaným ovocem a cukrem. Naplňte těsto vychladlými cannoli a posypte moučkovým cukrem před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *