28. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné italské dezertní Cannoli s ricottou a kandovaným ovocem. Tato tradiční italská pochoutka je perfektním způsobem, jak oslavit speciální příležitost nebo si jen dopřát sladkou lahůdku. S křehkými a chutnými těstovými válečky naplněnými krémovou ricottou a osvěžujícím kandovaným ovocem to bude řádná lahůdka pro vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si tyto lahodné cannoli doma!
Suroviny
- 200g hladké mouky
- 30g másla
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
- 250g ricotty
- 50g kandovaného ovoce (např. pomeranč, citron)
- 50g moučkového cukru
Postup
- Smíchejte mouku, máslo, vejce, cukr a sůl a vypracujte hladké těsto. Nechte odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
- Vytáhněte těsto z lednice a rozválejte ho na tenký plát. Vykrájejte kruhy a zabalte je kolem speciálních trubiček na cannoli. Upečte v troubě předehřáté na 180°C, dokud nezezlátnou.
- Smíchejte ricottu s nakrájeným kandovaným ovocem a cukrem. Naplňte těsto vychladlými cannoli a posypte moučkovým cukrem před podáváním.